Volgens planning!

hardlopen

De eerste drie weken vakantie zitten er op. Mijn plan om enigszins in het ritme te blijven is met name de afgelopen twee weken jammerlijk mislukt. Bedtijd kwam steeds later, slapen lukte voor geen meter met lang uitslapen tot gevolg. Een vicieuze cirkel in optima forma. Tijd om die cirkel te doorbreken.

In tegenstelling tot mijn normale planning-methodiek, ‘s-morgens bepalen op welke to-do’s ik mij die dag ga storten, heb ik gisteren alle schoonmaakactiviteiten die gedaan moeten worden op een rijtje gezet en in vijf hapklare brokken over evenzoveel dagen verdeeld. Om niet alleen met poetsen bezig te zijn, heb ik elke dag ook één of twee minder vermoeiende activiteiten (zoals het plannen van een etentjes, weekmenu maken) in het overzicht opgenomen. 

Last but not least heb ik ook mijn hardloopschoenen uit het vet gehaald en deze activiteit in mijn to-do-schema opgenomen. Mijn super-ambitieuze doel van begin dit jaar om 1.000 km te gaan rennen ga ik, mede dankzij een zomerstop van dik drie maanden, niet halen. Gelukkig kan je in RunKeeper gestelde doelen heel makkelijk deleten. Ik heb van die functie gebruik gemaakt en een nieuw, super-easy te halen doel gesteld. Omdat ik het abonnement van RunKeeper op heb gezegd, heb ik een eigen trainingsschema bedacht wat mij hopelijk gaat helpen de lol in het rennen terug te krijgen. Vandaag was het vooral huffen en puffen.

Tot mijn grote tevredenheid kan ik stellen dat ik, ondanks wat moeite om op te tijd op te staan (het feestje van gisteravond was zeer gezellig) alle to-do’s voor deze dag keurig afgehandeld heb. Mooi hoor, zo’n volledig afgevinkt afvinklijstje. Dat wil ik morgen weer! (sprak de tevreden Calvinist in mij hoopvol.)  Gelukkig staat er dan geen ‘ramen zemen’ op de planning. Dat mocht ik vandaag doen.

9 gedachten over “Volgens planning!

 1. Wat een zalig gevoel he, wanneer al je 2-do’s zijn afgevinkt.
  Ben zelf met fietsen begonnen omdat ik na 2 km hardlopen vreselijk last krijg van mijn knie. Het fietsen gaat vooralsnog erg goed. Nu nog hopen dat ik het vol kan houden hahaha.

  Like

 2. Blij voor je dat jij dat ook allemaal kunt opvolgen. Ik doe altijd maar wat. Heb wel een lijstje hoor, maar zoveel ‘to do’ heb ik nou ook weer niet die haast hebben. Dus ik zie wel wanneer het lukt.
  Maar structuur in je dag/nachtritme is wel prettig. Heb een paar jaar terug ook zo’n periode gehad. Soms werd ik pas om 10 uur wakker… En dat was dan toch weer zonde van de dag vond ik.
  Succes!

  Liked by 1 persoon

 3. Hé wat leuk en goed dat je weer aan het lopen geslagen bent. Hopelijk een vriendelijk-voor-jezelf-schema. Lopen op zich is al een doel op zich vind ik altijd, na een break. Het steeds ietsjes makkelijk volhouden is dan mijn eerste sub-doel en dan daarna pas ietsjes verder proberen. Mijn allerlaatste doel heeft pas met snelheid te maken. Dat vind ik persoonlijk dan ook het allerminst belangrijk. Je bent van de bank – of van je balkon – af, dáár gaat het om! Succes.

  Like

  • Ik probeer 5 km in een opbouwend schema (500-250-500-250-750-250-500 etc) maar vandaag heb ik het afgekapt na 3 km. In het ergste geval kan ik ook weer op minuten gaan lopen. 😉 Pas als ik met dit schema de 5km haal ga ik de hardloop stukken opvoeren. Wandelen zal er altijd in blijven zitten. Iets met een lijf wat niet helemaal naar behoren functioneert…

   Like

   • Deze run-walk-run-methode werkt bij mij ook fijn. Persoonlijk vind ik 500 meter om weer te beginnen, al best lang, wanneer je er een tijdje uit bent geweest. Ik koos inderdaad voor de minuten methode. Ook op de langere afstanden doe ik het nog wel eens, zo’n run-walk-run. Succes wanneer je weer gaat.

    Liked by 1 persoon

    • Ik ga vandaag weer en heb net een 2,5/1 minuut schema aangemaakt… Kijken hoe ver ik vandaag kom. Zal wel niet ver zijn. Het constant hurken, bukken, trapje op, trapje af wat bij het poetsen hoort heeft voor wat spierpijn gezorgd. Het wordt dus een heel rustige training waarbij snel iets meer dan wandeltempo is en ik bij langzaam op moet passen voor dametjes met een rollator.. 😉

     Like

Reacties zijn gesloten.