Mission Impossible

Met een kop koffie in de ene en een zacht kussen in de andere hand stap ik mijn balkon op. De zon is al op maar het is nog zo vroeg dat zij mijn balkon niet gevonden heeft. Ik ga zitten en bekijk met een tevreden gevoel mijn balkon. Wat een ruimte zo zonder die enorme bank met -tig planten.

img_3305

Ik denk dat de eerste twijfel toen is ontstaan. Twijfel over de aanschaf van een bank die qua lengte de breedte van mijn balkon op een paar centimeter na evenaart. Toch stapte ik iets na tien uur mijn auto in. Tijdens het rijden zat de tweede twijfel in mijn hoofd. Over het formaat, het onderhoud, zes kussens die in de wintermaanden ergens binnen een plaatsje moeten krijgen. Om over het gewicht nog maar te zwijgen. Ging het mij wel lukken om die bank in mijn eentje van zomer- naar winterstand te verplaatsen?

Bij het Zweedse warenhuis aangekomen bleken er meer mensen het plan opgevat te hebben om op zondag te gaan woon-winkelen. Net als gisteren doorkruis ik het gehele warenhuis want je weet maar nooit waar de inspiratie op je zit te wachten. In ieder geval niet tussen de huilende babies, gillende peuters, chagrijnig kijkende mannen en venijnig kijvende vrouwen.

Op de afdeling verlichting ga ik op zoek naar het uberschattige solarlampje wat ik in de catalogus heb gezien. ‘Die staan op het tuinmeubel-plein verderop,’ antwoord een vermoeid uitziende medewerker. Ik vervolg mijn tocht. Loop het zelfbedieningsmagazijn in zonder ook maar iets van een tuinmeubelen-plein gespot te hebben. Ik ben al bijna bij de kassa wanneer ik ‘het plein’ zie. Er staan hier nog minder tuinmeubels opgesteld dan in de Eindhovense vestiging. Ik vind het lampje maar stop het niet in mijn tas. In het echt is het niet half zo cute als op het internet. 

Goed om mij heenkijkend doorkruis ik ‘het plein’ meerdere keren. Uiteindelijk vind ik ‘mijn bank’ en ga zitten. Mijn knieën protesteren acuut en ik weet, dit moet ik niet doen.

Vanaf het eerste moment dat ik bedacht dat een loungebank wel mooi zou zijn twijfel ik tussen twee banken. Ze blijken naast elkaar te staan. Ik neem plaats op de tweede bank.  Die zit een stuk beter dan het lagere exemplaar, is onderhoudsvriendelijker en een ruim vier kilo per onderdeel lichter. Misschien..? Ik controleer de app. Er zijn er nog voldoende op voorraad in stelling 25. Daar vind ik inderdaad twee hoekstukken in dezelfde kleur, maar waar is het tussenstuk? Ik loop driemaal de hele stelling langs maar zie niets wat er op lijkt. Ik check mijn telefoon en zie dat de tussenstukken, hoogst onlogisch, in een stelling aan de andere kant van het magazijn liggen.

Ter plekke besluit ik de mission impossible die het vinden van een mooie (betaalbare) loungebank blijkt te zijn te laten voor wat het is en te stoppen met zoeken. Dan heb ik de meeste kans dat ik het perfecte zitmeubel voor mijn balkonnetje ooit eens tegen ga komen. Eenmaal thuis zet ik mijn leesstoel buiten in de schaduw, tover het kleine bankje met twee kussens om tot een tweede gemakkelijke zitplek en weet, ‘eens’ hoeft niet eens heel snel te komen. Ik kan toch wel op het balkon zitten. Alleen, of met vrienden. Zitplekken zat!

14 gedachten over “Mission Impossible

 1. Prima conclusie. Jammer dat het soms zoveel tijd kost om tot inzicht te komen.
  Mocht je nog eens twijfelen, ik vind dat ze bij Karwei leuke dingen in de opruiming hebben nu.
  Ik vind het een enorm leuk balkon. Nu lekker gaan zitten hè?

  Liked by 1 persoon

   1. Ik zou hem op je ‘even internetten’-lijstje zetten. Mijn ervaring is dat er in de winkel lang niet alles staat , als wat ze verkopen. Dus voor een 1e indruk of er überhaupt iets van je smaak bij zit…….

    Like

    1. Dan heb ik daar het probleem te pakken. Ik wil graag proefzitten. Heb dat vandaag bij I.tratuin gedaan en de stoel waarvan ik dacht, mooi maar dat zit vast niet, zat geweldig en de stoel waarvan ik dacht, die zit vast goed, zat voor geen meter..

     Like

 2. Heel slim. Je komt vanzelf iets tegen. Of niet. Dit beter dan iets kopen waar je straks spijt van hebt. Mijn te snel gekochte (want de laatste én in de aanbieding) balkonsetje bevalt ook niet zo 😦
  Ik heb voor speciaal voor mijn vakantie een ligstoel bij gekocht.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: