Het leek een goed idee …

Bij het balkon pimpen hoorde in mijn gedachten de aanschaf van een loungebank. Ik surfte naar mijn favoriet Zweedse warenhuis en zag meer dan genoeg leuks, en nog betaalbaar ook. Maar dat was voor Isabel van Engineer Your Space in mijn leven kwam. Geïnspireerd door haar loungebank met vier grote plastic kratten als basis snuffelde ik verder. Bij het warenhuis en elders.

Screenshot 2018-08-03 at 12.05.51Omdat mijn balkon iets groter is dan dat van Isabel en ik even niet goed wist hoe ik vier plastic bakken moet bewegen netjes op hun plaats te blijven staan veranderde ik het plan een klein beetje en ging op zoek naar veilingkisten. Die zijn over het algemeen stevig en zowel met schroeven als met ty-raps makkelijk aan elkaar te maken. De meeste kratten die ik vond waren maar klein en om nu twee rijen dik en twee rijen hoog te gaan bouwen, nee. En toen vond ik de perfecte maat. 70x60x50. Met drie van die kisten had ik een bank van 180×70. Matje en wat kussens erop en klaar is Rianne. Na een paar dagen aarzelen ging ik dinsdag over tot bestellen. Binnen een uur kreeg ik bericht van PostNL dat de pakketjes de volgende dag bezorgd werden.

Woensdag om 12 uur wordt er aangebeld. De meneer van PostNL. Een heer op leeftijd. Hij had drie grote dozen voor mij waardoor zijn auto vol zat en of er iemand was om hem te helpen. Zelf liep hij niet al te soepel zag ik toen ik achter hem aan naar buiten liep. Een kwartier en een miljoen zweetdruppels later stonden de drie enorme dozen bij mij in huis. Ik maakte de eerste doos open, haalde alle in plastic verpakte lucht eruit en zag ergens heel ver beneden mij een kistje liggen. 70x40x30 vertelde mijn rolmaat. Ik zocht de factuur op en zag, ik had geen fout gemaakt. Het bedrijf wel.

Voor de zekerheid checkte ik de inhoud van de andere twee dozen ook even maar ook daar zat een te klein kistje in. Wat eigenlijk wel logisch was want in een doos van 78x58x58 passen de door mij bestelde kisten niet.

Ik klom in de telefoon. ‘Ja, dan hebben we een fout gemaakt, ‘ zei de jongedame aan de andere kant van de lijn. ‘Ik zie ook dat de door u bestelde kisten er niet meer zijn,’ vervolgde zij haar relaas. ‘Kom ze maar ophalen en geef mij mijn geld maar terug,’ zei ik resoluut. ‘Wij hebben geen ophaalservice. U moet de dozen zelf naar een afleverpunt van PostNL brengen. Maar u krijgt een antwoordnummer van mij, dan is de verzending gratis.’ Ik sputterde nog even maar dat had weinig zin. En eigenlijk was het ook veel te warm om ruzie te maken.

Terwijl ik wachtte op de mail met de retourbon en het antwoordnummer wandelde ik de 300 (misschien 400) meter naar het PostNL afhaalpunt. ‘Wat is het beste tijdstip om drie van zukke dozen te brengen,’ vroeg ik de eigenaar van de winkel. ‘Liefs tussen vijf en half zes,’ kreeg ik als antwoord. ‘PostNL is hier meestal tussen half zes en zes.’

Woensdag zag ik het niet meer zitten maar gisteren was het zo ver. Ik bracht de dozen weg. Die krengen passen dus niet in mijn auto en omdat ze bijna niets wegen… Normaal doe ik iets van 5 minuten over die wandeling, nu met doos een kwartier. Bij de tweede ronde liep Zoon mee. Na mijn achtste stop is hij doorgelopen naar de winkel, heeft de doos op de grond gezet en is mij komen redden. Wat een gedoe zeg.

In het mailtje waar de retourbon als bijlage bij zat stond de zin: ‘Wij hopen u spoedig in onze winkel of webshop te mogen begroeten’.  Iets zegt mij dat dat voorlopig niet gaat gebeuren. Een bank halen bij het Zweedse warenhuis wordt steeds aanlokkelijker.  Kijk maar, is het geen plaatje?

Screenshot 2018-08-03 at 12.01.54

 

 

 

16 gedachtes over “Het leek een goed idee …

 1. Anuscka zegt:

  He getver wat een gedoe! En net als mrs. T. heb ik ook wel het idee dat het steeds vaker fout gaat met dit soort bestellingen. Maar ja, in deze periode kan het ook aan vakantiekrachten liggen… ik hoop dat je inmiddels een alternatief gevonden hebt!

  Like

 2. Regenboogvlinder zegt:

  Lekker geregeld zo….pfff…
  Houd er rekening mee dat het Zw warenhuis hoge bezorgkosten rekent hoor. Dus dan moet je alsnog zelf sjouwen. Hout is hard, maar die bank ziet er wel comfortabel uit met die dikke kussens! Succes!

  Like

  • Rianne zegt:

   Heb vaker vaker laten bezorgen en vond het toen wel meevallen. Zeker wanneer je het niet hoeven sjouwen, bij elkaar zoeken etc mee teld.. Zoon heeft ook nog een grote stuk nodig dusssssssss… Delen we de kosten samen..

   Like

 3. Nicky zegt:

  Het meest irritante (Naast het terugbrengen – boffen zo’n kind!) is dat je niet verder kunt. Ik vind dan ook dat je inderdaad een kant en klare bank verdiend hebt. Bovendien vind ik de ideetjes van Isabelle heel leuk maar hoe lang gaat zo’n bankje mee? Shop ze!

  Like

 4. Diana zegt:

  Ha ha ha, wàt een verhaal. Ik zie het helemaal voor me. Maar o o, wat een ergernis ook. Dit verzin je toch niet. Een verkeerde levering OK, maar dan dat gezeul terug naar een PostNL punt…..Heel dom, maar ik kijk ook eigenlijk nooit goed naar retour voorwaarden.
  Ik hoop dat je snel iets leuks nar je zin, dat past, vind.

  Like

Post hier je vragen of opmerkingen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.