Na zeven jaar kijken eindelijk zien..

Vanaf het moment, op de kop af zeven jaar geleden, dat ik hier ben komen wonen roep ik dat het bloody hot is op mijn balkon. ‘Er is nergens een schaduwplekje te vinden,’ zeg ik heel zielig tijdens de zoveelste hittegolf. ‘In de winter is het wel fijn, een balkon op én het Zuiden én het Westen, maar ‘s-zomers is het er om af te pikken.

Op zoek naar schaduw schuif ik wat met de meubels, draai de parasol een andere kant op maar alles zonder resultaat. Het is warm, het blijft warm. Bovendien staat het te vol, dat balkon van mij. 

Zomer 2018. Ondanks de hittegolf die Nederland al een paar weken teistert ga ik aan de slag met het balkon. Ik vind het de hoogste tijd voor een grote opknapbeurt en haal het balkon leeg. Dode planten, kapotte potten, vage vazen en andere troep moeten het veld ruimen. Om het mijzelf makkelijk te maken gaan zelfs de tuinmeubelen van het balkon af.

Dinsdagochtend vroeg bekijk ik het bijna lege balkon. Voor het eerst valt het mij op dat het hele balkon in de schaduw ligt. Een dag lang volg ik de zon en zie dat, hoewel de zon steeds meer balkon overneemt, er bij de schutting wel degelijk schaduwplekken blijven. Pas tegen een uur of drie is het daar ook gedaan maar tegen die tijd wordt de strook schaduw bij de balkonmuur steeds breder. Bovendien, als ik de parasol niet vlak bij de deur maar meer richting de schutting neerzet kan ik de schaduwplek daar langer laten bestaan.

Ik krap mij eens achter m’n oor. Waarom is mij dit nooit eerder opgevallen? Ik bekijk oude foto’s en weet… Juist op die plekken heb ik normaal twee banken vol met planten staan. Dat ga ik dit keer dus anders doen. Al passend en metend op papier denk ik ondertussen dé mogelijk perfecte indeling gevonden te hebben met ruimte om zomeropstelling heel snel te veranderen in een winteropstelling zonder eerst 20 planten te verzetten.

Terwijl ik tevreden mijn tekenboekje dicht sla zie ik ineens de analogie met mijn werksituatie. Na zeven jaar kijken eindelijk zien…  Het kan verkeren!

15 gedachtes over “Na zeven jaar kijken eindelijk zien..

Post hier je vragen of opmerkingen!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.